صفحه شخصی فرید توکلی   
 
نام و نام خانوادگی: فرید توکلی
استان: آذربایجان شرقی
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1391/09/07
 روزنوشت ها    
 

 سبک سازی ابنیه و عایق سازی بخش عمران

3

 

پرلیت در صنعت ساختمان
پرلیت معجزه طلای سفید در صنعت ساختمان
پرلیت سنگ آتشفشانی(ولکانیک) شیشه‏ای است که دارای شبکه مرواریدی با دوائری هم‏مرکز یا پوسته‏پیازی ‏شکل بوده که به سبب همراه داشتن آب، اشکال کروی در آن ایجاد شده و در محیط آبی یا مرطوب از انجماد ماگما در سطح زمین حاصل‏ می‏شود. در اثر چکش‏کاری پرلیت، ذرات کوچک گردی حاصل می‏شود که اغلب جلای مرواریدی خود را حفظ‏ می‏کنند و بر روی سطوح خود شکاف‏های کوچکی دارند که اغلب به‏صورت ترک‏های مدور گروهی مشاهده می‏شوند. در فرم طبیعی، پرلیت شیشه ریولیتی با 5-2 % آب ترکیبی است و به دلیل چگالی کم، رسانایی ضعیف، خنثی بودن، غیر قابل احتراق بودن، سختی کم، درخشندگی خوب، قابلیت جذب و مقاومت (نسبت به سایر اگرگات­ها نظیر ورمیکولیت) در صنایع مختلف به کار می روند. گرچه بیشتر مصارف پرلیت به صورت منبسط شده است ولی برخی مواقع از پرلیت خام نیز بسته به مشخصات فیزیکی و شیمیایی آن در صنایع ریخته­گری، ساینده­ها، سنگ­های تزئینی و به­عنوان منبع سیلیس استفاده می­شود. امروزه سالانه میلیون‏ها تن از این کانی تولید و در زمینه‏های متنوع استفاده می‏شود. کشورهای آمریکا، یونان، ژاپن، آرژانتین، ترکیه، مجارستان و برخی کشورهای دیگر از بزرگ‏ترین تولیدکنندگان این فرآورده صنعتی محسوب می‏شوند.
 
سبک سازی
امروزه کارشناسان عرصه ساخت و ساز در کشورهای توسعه­یافته در تلاشند تا با سبک­سازی بناها از تأثیر نیروی زلزله در ساختمان­ها بکاهند. پرلیت به­ سبب داشتن وزن مخصوص بسیار کم، حالت ماسه­ای و متخلخل به عنوان ماده اولیه بتن، ملات سیمانی و گچی مورد توجه سبک­سازان است. از آنجایی که  کف­سازی، سفت­کاری و نازک­کاری عامل ایجاد وزن مرده ساختمان می­باشد، می­توان در هر مرحله با استفاده­ی مناسب از پرلیت در مصالحی مانند بتن سبک برای دیوارهای غیرحمال و ملات پرلیتی برای کف­سازی و استفاده از کناف­های پرلیتی سبک در سقف­ها برای کاهش وزن ساختمان اقدام نمود. برای نمونه اگر کف­سازی و شیب­بندی پشت­بام با استفاده از پرلیت انجام گیرد وزن بار مرده­ی پشت­بام تا 50 درصد کاهش خواهد یافت. در­نتیجه استفاده از پرلیت در کل حداقل 15 % و حداکثر 40% از وزن مرده ساختمان را کاسته و نتیجه آن کاهش مصرف فولاد و بتن سازه­ای و به دنبال آن کاهش هزینه­های جاری ساختمان خواهد بود.
 
 
 
عایق حرارتی و صوتی
پرلیت منبسط به خاطر داشتن تخلخل زیاد خود، عایق حرارتی و صوتی می­باشد که قابلیت عایقی پرلیت تا 20 برابر بتن معمولی است. براساس آزمایشات انجام­یافته 1 سانتی­متر اندود پرلیتی از نظر انتقال حرارت با ضخامت 10- 8 سانتی­متر دیوار آجری و ضخامت 18 سانتی­متر دیوار بتنی و 20 سانتی­متر دیوار سنگی برابر است، لذا از پرلیت می­توان برای کنترل هدررفت حرارت داخلی ساختمان در مناطق سردسیری و برودت داخلی در مناطق گرمسیری استفاده نمود. امروزه به خاطر بالا بودن هزینه انرژی در ساختمان­ها، مهندسین و طراحان به دنبال راهی برای کاهش اتلاف سوخت در ساختمان­ها هستند.
کف­ها و دیوارهای خارجی و دیواره­های داکت­ها از جمله محل­هایی هستند که می­توان با عایق­کاری آنها از تبادل حرارتی، برودتی داخل با خارج ساختمان جلوگیری نمود. پیش­بینی می­شود با بکار گیری پرلیت در بناهای ساختمانی تا 50 درصد از مصرف سوخت صرفه جویی شود.
یکی دیگر از خواص پرلیت خاصیت جذب صدا می­باشد که تا 8  برابر مصالح بتنی صدا را به خود جذب می­نماید. یکی از مشکلات عمده در واحدهای مسکونی هم جوارِ مجتمع های مسکونی انتقال صدا بوده که برای رفع این نقیصه می­توان از پرلیت منبسط استفاده نمود. در نهایت با استفاده از پرلیت برای بناهای مسکونی، اداری و علی­الخصوص کتابخانه­ها و بیمارستان­ها جهت سبک­سازی و عایق­کاری صوتی و حرارتی ضروری می­باشد.
 
اولین و بزرگترین کارخانه تولید و عرضه انواع پرلیت خام و منبسط
اولین و بزرگترین کارخانه تولید و عرضه انواع پرلیت خام و منبسط کشور با ظرفیت تولید 3000 تن پرلیت در سال با نام انستیتو پرلیت ایران در سال 1361 توسط استانداری آذربایجان شرقی شروع به کار نموده و پس از مدتی مدیریت آن به وزارت صنایع و معادن واگذار میگردد .
از سال 1371 سهام این شرکت به کارکنان آن واگذار و تحت عنوان شرکت تعاونی معدنی منطقه‌ای آذربایجان به کار خود ادامه میدهد.
این شرکت با بهره مندی از آزمایشگاه کنترل مواد در کارخانه بطور مداوم مواد تولیدی را کنترل نموده و از بروز هرگونه اختلال و اشکال در روند تولید مواد جلوگیری می نمایند.
قرار گرفتن مدیران جدید این شرکت که  دارای تحصیلات عالی فنی از دانشگاههای معتبر بوده و هر یک در رشته خود دارای چندین سال تجربه مفید می باشنددر کنار کادر فنی مجرب که با توجه به قدمت کارخانه و پرلیت در کشور که از اولین های این صنعت میباشند این امکان را به شرکت داده است که بتواند در پروسه تولید انواع پرلیت موفق و سرآمد باشد.
شرکت تعاونی معدنی منطقه‌ای آذربایجان موفق به دریافت گواهینامه های استاندارد بین المللی ISO 9001 - ISO 10002 - ISO 14001 و OHSAS 18001  شده است .
 

 

یکشنبه 29 بهمن 1391 ساعت 09:23  
 نظرات    
 
یاشار مهدی زاده 15:35 سه شنبه 1 اسفند 1391
0
 یاشار مهدی زاده
سپاس